Trener Zrinjskog nakon Olimpika

Jakirović: Izgleda da sam dobar prognozer, Sarajevo je sve samo zakuhalo

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog danas su u gostima pobijedili Olimpik sa 3:0 u meču 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići su uspjeli da dođu do važna tri boda u borbi za vrh tabele, dok je za Olimpik ovo još jedan udarac u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Nakon utakmice svoje impresije otkrio je i trener mostarskog kluba Segej Jakirović koji je mogao biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe danas na Koševu.

"Bio sam prvo poluvrijeme zadovoljan s uvodnih 15 minuta gdje smo radili stvari koje treniramo. Poveli smo iz lijepog gola Filipovića i onda smo prestali da radimo te lijepe stvari, te smo dali Olimpiku zraka gdje su imali nekoliko dobrih šansi. To nam se ne smije dešavati", rekao je Jakirović i nastavio.

"Moramo igrati bolje, malo smo se konsolidovali na poluvremenu i dogovorili se da ne iskačemo i ne glavinjamo bezveze. Sigurno da nam je pomogao gol odmah na početku drugog poluvremena Magdića gdje smo ušli u mirne vode, ali opet može nešto zalutati. Na kraju je došao taj treći gol i zasluženo smo slavili".

Osvrnuo se i na naredni meč koji njegov tim igra protiv ekipe Sarajeva, te borbu za titulu koja se jednom "otvorila".

"Otkad sam došao u Zrinjski govorim da će se sve zagužvati i da će biti sve otvoreno do posljednjeg kola i izgleda da sam dobar prognozer. Sinoć sigurno da je Borac zakomplikovao svi mi koji smo tu u borbi za Evropu ćemo se boriti i mi u svaki meč ulazimo da uzmemo tri boda. Sarajevo je imalo prednost koju je imalo, sada se sve to zbilo. Svi imaju podjednake šanse i vidjećemo ko će izdržati više pritisak i bolje odigrati".

Ambicije Zrinjskog u nastavku sezone?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moramo znati da je sve Sarajevo samo sebi zakuhalo, ne možeš se ti približiti ako oni pobjeđuju. Evropa je naš glavni cilj, a vidjet ćemo za ovo gore. Opet je sve do nas jer igramo sa svima koji su tu s nama na tabeli. Bude li titula niko sretniji od nas, ali je Evropa glavni cilj. Morate sve zaslužiti na terenu. Idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo na kraju šta će biti", zaključio je Jakirović.

Zrinjski pred derbi u narednom kolu protiv Sarajeva se nalazi na trećem mjestu sa 48 bodova, te ima samo četrii boda manje u odnosu na bordo klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.