Zakarić zatresao mrežu protivnika

Borac u posljednjim sekundama prvog poluvremena ponovo poveo protiv Klisa

Endin Čaušević

Fudbaleri Borca trenutno igraju u gostima protiv Klisa utakmicu polufinala Kupa BiH.

Revanš utakmica ovih klubova igra se u Mostaru na stadionu Rođeni, a čini se da je u ovom dvomeču sve već riješeno.

Borac je u prvoj utakmici na svom terenu slavio sa 4:1, a nakon prvog poluvremena u revanšu banjalučki klub vodi sa 2:1.

Gosti su poveli već u 12. minuti utakmice kada je Zakarić lijepim lob pasom proigrao Moraitisa, a grčki napadač lako matira Ceru za vodstvo Borca.

Međutim, samo dvije minute kasnije Klis je izjednačio na 1:1. Milojević je bio previše neoprezan i izgubio je loptu u opasnoj zoni, do nje dolazi Vila koji izlazi sam na Lakića i lako pogađa za 1:1 i veliko slavlje domaćih igrača.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

No, u posljednjim sekundama prvog poluvremena Borac je uspio da dođe do novog vodstva.

Nakon prekida koji je izveo Vojnović zatresla se ponovo stativa Klisa, nakon čega Zakarić u velikoj gužvi šutira i pogađa mrežu za 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.