Foto: Armin Heric/fkz.ba

Slavili sa 4:1

Željezničar u prijateljskoj utakmici bolji od Viteza

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili ekipu Viteza sa 4:1.

Plavi su iskoristili priliku da odigraju prijateljsku utakmicu prije susreta 27. kola Premijer lige BiH kada će Plavi u nedjelju igrati protiv Olimpika.

Željezničara je danas na Grbavici ugostio ekipu Viteza i uspio je da slavi sa 4:1, a Blaž Slišković je dao šansu skoro svim igračima.

Nakon prvog poluvremena Plavi su vodili sa 2:0, a golove su postigli Petar Bojo i Mustafa Mujezinović.

Vitez je uspio da smanji na 2:1 početkom drugog poluvremena, a u listu strijelaca upisao se Baltić.

Ipak, ubrzo nakon toga Bojo drugim golom na meču pogađa za 3:1, dok je konačnih 4:1 postavio Hrelja.

Željezničar je počeo u sastavu: Muftić – Stevanović, Miletić, Kosorić, Šehić – Alispahić, Bojo, Bekrić, Gasal, Mujezinović – Lendrić.

U nastavku su uslijedile izmjene, Bender, Čeliković, Veselinović, Ikić, Milićević, Štilić u igru su ušli umjesto Muftića, Alispahića, Mujezinovića, Kosorića, Šehića i Bekrića. Do kraja je još igrao i Drina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slišković je sigurno iskoristio ovu priliku da vidi kakvim igračima raspolaže jer je tek prije sedam dana izabran za novog trenera Željezničara.

Plavi u nedjelju igraju na Grbavici protiv Olimpika, a meč počinje u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.