Delegirane sudije za 27. kolo Premijer lige, Jeliću najveća odgovornost

Pet mečeva u direktnom tv prijenosu

Delegirane sudije za 27. kolo Premijer lige, Jeliću najveća odgovornost

A. Čaušević

Određena su službena lica za susrete 27. kola Premijer lige koji su na programu u subotu i nedjelju. 

Derbi će se igrati u Mostaru, tačnije na stadionu Pod Bijelim Brijegom gdje će Zrinjski dočekati Sarajevo. Ukupno pet mečeva će biti u direktnom TV prijenosu.

Arena sport će raditi prijenose mečeva Velež - Krupa, Tuzla City - Radnik i Borac - Široki Brijeg, dok će Moja TV prenositi utakmice Zrinjski - Sarajevo i Željezničar - Olimpik.

Sudijski komitet NFSBiH je odlučio da derbi pod Bijelim brijegom sudi Frano Jelić iz Širokog Brijega. Taj susret se igra u subotu od 19 sati.

U subotu će se od 15 sati igrati dva meča. Velež će na stadionu Rođeni dočekati Krupu, a glavni sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Jedinu utakmicu bez TV prijenosa igra se u subotu na Tušnju. Izuzetno važan susret za ostanak igrat će Sloboda i Mladost. Taj susret je pripao Milošu Gigoviću iz Bosanske Gradiške.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto će ponovo biti glavni arbitar i to u nedjelju gdje će od 17 sati na stadionu Grbavica mali gradski derbi igrati Željezničar i Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stadion Tušanj će biti zauzet i u nedjelju gdje će Tuzla City biti domaćin Radniku. Glavni arbitar te utakmice bit će Admir Šehović iz Sarajeva.

Derbi timova iz vrha će zatvoriti 27. kolo. Borac će na Gradskom stadionu u nedjelju sa početkom u 19 sati biti domaćin Širokom Brijegu. Za dijeljenje pravde zadužen je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Sarajevu se ne piše dobro s ovim Jelićem. Fakin je on.
11 2
tbra
Ovaj Jelic je katastrofa sudija
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije