Bizarna, ali i komična situacija

Naša posla u Premiershipu, Balkanac: "Je*em ti mater!"; Engleska zvijezda: "What?!"

Admin Čaušević

Psovke na fudbalskim terenima su sasvim normalna pojava, posebice u izjednačenim i napetim utakmicama. 

U Ligama petica igra veliki broj stranaca i uobičajna je pojava da koriste maternji jezik prilikom rasprava kako bi izbjegli eventualne sankcije od strane sudija.

Komična, ali i bizarna situacija stiže nam sa utakmice Leeds United - Manchester United gdje su do izražaja došla "balkanska posla".

Naime, prilikom jednog duela što se odlično može čuti u videu Ezgjan Alioski je na našem jeziku opsovao Aaronu Wan Bissaki: "Je*em ti, mater, Wan Bissaka!".

Engleska zvijezda nije razumjela igrača iz Sjeverne Makedonije te je zbunjeno reagovao sa "What?!", što u prevodu na naš jezik znači "Šta?!". Video pogledajte ovdje.

Inače, meč na Elland Roadu je okončan rezultatom 0:0 te dva Uniteda nisu sebi nanijeli neku štetu, a ujedno su i nastavili seriju bez poraza.

Inače, 29-godišnji Alioski je član Leedsa već četiri godine. Rođen je u Švicarskoj, ali je odlučio da nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Kod Marcela Bielse je praktično nedodirljiv na poziciji lijevog beka sa 31 nastupom ove sezone u Premiershipu. Uspio je postići i dva gola.

Alioski će uz Arijana Ademija i Gorana Pandeva na predstojećem Evropskom prvenstvu, svakako biti jedna od glavnih uzdanica najjažunije bivše jugoslavenske republike.

Podsjećanja radi, Sjeverna Makedonija, debitant na velikim takmičenjima će igrati u grupi sa Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom. Nedavna senzacionalna pobjeda nad Njemačkom (1:2) je pokazala da ovaj tim svakako nije za odbaciti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.