Sarajevo dočekuje Željezničar

Marinović pred gradski derbi: To je utakmica u kojima forma igrača ili ekipe ne znači puno

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva u subotu igraju veliki gradski derbi protiv Željezničara u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim se u proljetnom dijelu sezone ne nalazi baš u najboljoj formi jer su ispustili veliku bodovnu prednost u prvenstvo.

Nakon remija u prošlom kolu protiv Zrinjskog ekipa Sarajeva više nije lider, a na ovoj poziciji trenutno je banjalučki Borac koji ima 53 boda kao i Sarajevo, ali bolju gol razliku u odnosu na bordo tim.

Za ekipu Vinka Marinovića nema odmora i čeka ih velika borba do kraja prvenstva za odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Bordo klub u subotu na Koševu igra derbi protiv najvećeg rivala Željezničara koji je također u očajnoj formi u drugom dijelu prvenstva. Međutim, jasno je da u vječitom derbiju to ništa ne mora da znači.

Pred ovu utakmicu govorio je i trener bordo kluba, Vinko Marinović, koji je otkrio svoja očekivanja.

"Derbi je sigurno posebna utakmica koju ima svoju tradiciju koje su ispisivale generacije ispred nas. Ima svoju jednu određenu draž i derbi je uvijek specifičan. To je utakmica u kojima forma igrača ili ekipe ne znači puno jer obično svi igraju s veliko angažovanošću i motivisanošću na tim utakmicama.", rekao je Marinović i dodao.

"Ali, ono što je bitno jeste da te utakmice obično odlučuju neki sitni detalji i mora se biti skoncentrisan svih 90 i nešto minuta i ukoliko se to ostvari onda sigurno se može očekivati pozitivan rezultat".

Podsjetimo, Sarajevo je uoči derbija drugplasirana ekipa prvenstva sa 53 osvojena boda, koliko ima i prvoplasirani Borac, dok je Željezničar na sedmom mjestu tabele sa 40 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo i Željezničar ove sezone već su igrali dvije utakmice, ali pobjednika nije bilo. Prva utakmica koja se na Koševu igrala 4. novembra prošle godine završena je rezultatom 1:1, dok prije dva mjeseca na Grbavici u drugom duelu nije bilo golova.

Gradski derbi između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu na stadionu Koševo s početkom u 16:55 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.