Slišković: Težit ćemo ka pobjedi, ali sigurno će se i Sarajevo mnogo pitati

Trener Željezničara pred derbi

Slišković: Težit ćemo ka pobjedi, ali sigurno će se i Sarajevo mnogo pitati

A. Čaušević

Željezničar u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase igra najvažniju utakmicu u ostatku sezone, gost je najvećem rivalu, Sarajevu. 

U susret na našem najvećem stadionu sarajevski rivali ulaze s različitim ambicijama, ali sigurno im neće manjkati volje i želje da dođu do pobjede.

Blaž Slišković je u najavi utakmice kazao da bi upravo motiv, volja i htjenje mogli odlučiti subotnji derbi na popularnom Koševu.

"Derbi ko derbi, sigurno od značaja za jednu i drugu ekipu, za Sarajevo mnogo više nego za nas obzirom na tabelu, ali sam mišljenja da nema izrazitog favorita", rekao je trener Željezničara te nastavio:

"Mislim da će na Koševu biti ujednačena utakmica gdje će i jedan i drugi tim pokušati doći do pobjede. Pripremamo se ozbiljno, znamo koliko nam znači, kako navijačima tako i nama u klubu."

"Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno i da nećemo razočarati sve one koji voli Željezničar. Spremno dočekujemo derbi, velika su očekivanja. Očekujemo da to bude prekretnica u ovom periodu, da nam krene ka boljem.

Oglasi

"Težit ćemo ka pobjedi, ali sigurno će se i Sarajevo mnogo pitati, očekujem prije svega izjednačenu borbu, ali ko bude imao više motiva, volje i htjenja da će i dobiti utakmicu."

Plavi u derbi ulaze s nizom od 10 utakmica bez pobjede i nastojat će da osvjetlaju obraz protiv Bordo tima kojem su neophodni bodovi u borbi za titulu prvaka.

U dva ovosezonska duela nije bilo pobjednika. Na Koševu je završeno 1:1, a na Grbavici su mreže mirovale. Subotnji meč počinje u 16:55, a sudit će ga Haris Kaljanac.,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ovaj derbi je imao i uvertiru van terena. Sarajevo je početkom sedmice pozvalo ostale premijerligaške na sastanak, ali su se iz Željezničara zahvalili na tom pozivu.

"Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u “elitnom” rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije", poručili su iz Zvorničke 27. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
Pravo zboriš Baka!!! Utakmica sezone za stogodišnjake.. A onda nastavak podrške Borcu. Gurbeti su to...
14 5
Vedox
Neka bolji pobijedi
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi