Igrač Slobode je i dalje vrhunski majstor

Čarobnjak u kopačkama - Said Husejinović: Driblingom je uništio igrače Radnika

Midhat Šljivak

Said Husejinović nekada je važio za velikog talenta bh. fudbala.

Fudbaler Slobode je još od omladinskih kategorije izluđivao protivnike na terenu, a kakav je fudbalski velemajstor, pokazao je u duelu protiv Radnika u Bijeljini.

Husejinović je imao jedan dribling koji je oduševio prisutne. Izbacio je sjajno driblingom jednog fudbalera Radnika, a ovaj se potom sudario sa saigračem i ostao je ležati.

Potez iskusnog ofanzivca Slobode nešto je što se ne viđa često na bh. terenima i ovo je bio još jedan dokaz kakav je majstor Said Husejinović.

Said iza sebe ima poprilično bogatu i burnu karijeru i promijenio je veliki broj klubova u karijeri.

Sve je počelo upravo u Slobodi, a zatim je 2008. godine otišao u Werder iz Bremena za cifru od 900.000 eura.

Said Husejinović FK Sloboda Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
7 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
5 asistencija
1 golova

U Bremenu se nije previše naigrao. Bio je na posudbi u Kaiserslauternu, a igrao je zatim kratko za Sarajevo iz kojeg je otišao u Dinamo.

Posudba u Lokomotivi i igranje za drugi tim ga je vratila u BiH. 2016. godine je potpisao za Sarajevo, gdje je ostao dvije sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Tuzlu se vratio 2018. godine. Pored Slobode igrao je i za Tuzla City, ali je od prošle godine ponovo član crveno-crnih s Tušnja.

Ove sezone u dresu Slobode zabio je četiri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.