Jagodić se protiv Slobode nada pomoći "odozgo"

Radnik domaćin Tuzlacima

Jagodić se protiv Slobode nada pomoći "odozgo"

A. Čaušević

Vlado Jagodić se u prvom dijelu sezone s Borcem borio za vrh tabele, a ovog proljeća za cilj ima ostaviti Radnik u Premijer ligi. 

Jagodić je mandat u bijeljinskom klubu počeo porazom od Tuzla Cityja (2:0), a sada ga čeka obračun s drugim tuzlanskim premijerligašom, Slobodom.

Ovaj 57-godišnjak protiv bivšeg kluba te direktnog konkurenta u borbi za opstanak očekuje zahtjevnu utakmicu te da njegov tim mora doći do pobjede kako zna i umije.

"Nama je svaka utakmica do kraja prvenstva odlučujuća, ja sam siguran da nas očekuje izuzetno zahtjevna utakmica prije svega psihološka, ja sam to rekao igračima jer moraju da budu spremni na takve stvari", rekao je Jagodić u najavi utakmice te nastavio:

"Činjenica je da mi imamo, snagu i kvalitet da pobijedimo Slobodu, jer drugog izbora nemamo. Sloboda još nije riješila sve brige oko opstanka, ja to znam i tu po malo leži zamka, ali mi da bi smo napokon došli do pobjede, jer ovo dugo traje a Radnik nema upisana tri boda mi sutra moramo kako znamo doći do trijumfa, kako bi nam lakše bilo u nastavku. U ovom kolu se neće ništa riješiti ali mi moramo razmišljati samo o sebi i psihološki biti spremni da odgovorimo ovakvom zadatku."

Novi trener Radnika neće moći računati na nekoliko važnih igrača kao što su Vasić, Huseinbašić i Novaković, a nada se i pomoći od Boga.

"Imamo personalnih problema Vasić, Huseinbašić, Novaković još se nisu dovoljno oporavili, ali imamo dobrih momaka koji su u stanju teret iznijeti na svojim plećima. Radnik je ovdje protiv znatno jačih ekipa znao biti pravi, a ne vidim razlog da to ne bude i sada", rekao je Jagodić.

"Tražim od igrača maksimalan angažman da igraju na visokom nivou po pitanju pristupa, angažmana, taktičkih zamisli i odgovornosti. Nadam se da će nas gospodin odozgo pogledati, i da ćemo napokon naplatiti dobar rad kroz pobjedu u susretu protiv Slobode", poručio je ovaj iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik i Sloboda će otvoriti 28. kolo. Meč na Gradskom stadionu u Bijeljini igra se u petak od 17 sati, a sudit će ga Mateo Musa iz Čitluka. Susret će direkto prenositi Moja TV.

Interesantno da su prva dva ovosezonska meča ova dva tima završena identičnim rezultatima 1:1. Sloboda u ovaj duel ulazi sa sedam bodova prednosti u odnosu na Radnik te bi eventualni treći remi sigurno više odgovorao Tuzlacima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
Nece te Vico gurat tu klosko
6 0
Lukamarinsek
Od Vice se nada pomoci
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti