Sprema se transfer na ljeto

Vladan Kovačević u Dinamu? · Saznajemo

Edmir Škorić

Mladi golman Sarajeva Vladan Kovačević nalazi se pred velikim transferom u redove hrvatskog prvaka.

Kovačević je jedan od ključnih igrača Sarajeva i ove sezone, a zahvaljujući vrhunskim partijama na golu bordo tima, postao je zanimljiv velikanima iz regiona. Jedan od tih je i višestruki prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo u kojem će nekadašnji mladi reprezentativac od ovog ljeta nastaviti karijeru. 

Informaciju smo pokušali provjeriti u redovima aktuelnog bh. prvaka, ali iz FK Sarajevo nisu potvrdili, no ni odbacili naša saznanja. Neslužbeno, Sarajevu će na ime obeštećenja pripasti 400.000 eura uz određeni procenat od narednog transfera,  a sam igrač dobit će priliku da brani u velikim evropskim utakmicama i da se kroz nastupe u Dinamu primakne nekoj od Liga petica.

Kovačević je seniorsku karijeru počeo u Sarajevu, a pravu šansu na golu dobio je početkom 2018. godine, kada se vratio sa posudbe iz Mrkonjić Grada.

Vladan Kovačević FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

29 nastupa
29 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

On je sa Sarajevom osvojio dvije titule Premijer lige BiH i Kup, a ima priliku da osvoji još jednu duplu krunu, što bi bio idealan način za oproštaj od kluba.

Kovačević se istakao i nastupima u U21 reprezentaciji BiH, a mnogi predviđaju da će biti budućnost A reprezentacije BiH. U Dinamu su odlučili prodati Livakovića, pa će Kovačević doći kao njegova zamjena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Briljirao u važnim utakmicama

Kovačević ove sezone gura Sarajevo ka tituli. Branio je sjajno u nekim važnim utakmicama, a proteklog vkenda je odbranio penal Semiru Štiliću u pobjedi nad Željezničarom.

Unatoč porazu u Mostaru od Veleža nedavno, Kovačević je izabran za igrača utakmice od starne navijača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.