PSG nadigrao Belgijance

Pandži 90 minuta, težak poraz Mechelena

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Boris Pandža odigrao je svih 90 minuta za svoj novi klub na gostovanju kod PSG-a, u prijateljskoj utakmici. Mechelen je na kraju poražen rezultatom 4:0.

Parižani su bili daleko bolja momčad, a uz sve to, trener Antoine Kombouare je od prve minute izveo najjači sastav. Pored Armanda, Makelelea, Giulyja, Hoaraua i Kežmana, igrali su još novajlije Bodmer, te Nene. Prvi došao ovog ljeta iz Lyona, a drugi iz Monaca.

Upravo Nene je u 16. minuti matirao Renarda za vodstvo PSG-a, a do kraja prvog dijela je Jallet povisio na 2:0. Rezervisti Sessegnon i Erding su u nepunih pet minuta (53. i 58.) riješili pitanje pobjednika.

I dok je Kombouare izvršio sve izmjene, trener Mechelena napravio je svega dvije izmjene. Iz igre su izašli Destorme i Buyens, a priliku je dao Vidarssonu, te Geudensu.

PSG - Mechelen 4:0
(Jallet 39, Nene 16, Sessegnon 53, Erding 58)

PSG: Edel - Makonda, Armand, Camara, Jallet - Nene, Bodmer, Makelele, Giuly - Kežman, Hoarau.

MECHELEN: Renard - Ghomsi, Van Hoevelen, Pandža, Chen - Mununga, Soeters, Buyens, Gorius, Nong - Destorme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.