Velež se sprema za gradski derbi

Dudić "zateže konce", Hasić "motivisao" Rođene!

Admin Čaušević

Velež u subotu igra mostarski derbi protiv Zrinjskog. Bit će to susret od velikog značaja za oba tima pa je sigurno zaočekivati dobar i uzbudljiv susret pod Bijelim brijegom.

Razlika na tabeli između dva mostarska kluba je tri boda u korist Veleža, oba tima su u samom vrhu tabele, bore se za izlazak na euroscenu pa je ulog veći nego inače.

Rođeni su danas obavili jedan od posljednjih treninga pred okršaj s Plemićima. Feđa Dudić "zateže konce" i postepeno riješava posljednje nedoumice oko početnog sastava.

U ekipu se vraća Samir Radovac, u posljednje vrijeme možda i najbolji veznjak prvenstva, kao Mehmed Ćosić koji se nameču kao starteri, dok neće biti suspendovanih Nemanje Anđušića i Harisa Ovčine.

Atmosfera među igračima Veleža je maksimalno opuštena, u derbi ulaze bolje plasirani na tabeli i to je sigurno, koliko-toliko, relaksirajući faktor i pritisak prebacuje na popularne Plemiće.

Na današnjem treningu je bio prisutan i predsjednik Šemsudin Hasić što je možda i najbolji pokazatelj koliko ozbiljno u Veležu shvataju predstojeći gradski derbi.

Hasić je je održao motivacioni govor fudbalerima koji će, kako nezvanično saznajemo, biti odlično nagrađeni u slučaju pozitivnog rezultata protiv Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također je igračima poručio da se trebaju igrati i ponašati u skladu s Veležovim renomeom što posljednjih mjeseci pokazuju na pravi način obzirom da su u nizu od 15 utakmica bez poraza.

Subotnja utakmica pod Bijelim brijegom će početi u 19:05, a pravdu će dijeliti Elvis Mujić iz Banovića. U dva dosadašnja duela ove sezone oba tima su upisali po jedan trijumf. Velež s 2:0, a Zrinjski s 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.