Dva kluba nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi!

Još dva kluba na "dodatnom pregledu"

Dva kluba nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi!

A. Čaušević

Prvostepena komisija za licenciranje klubova na sjednici održanoj u utorak razmatralo je zahtjeve kluboa za učešće u narednoj sezoni Premijer lige i UEFA-in takmičenjima.

Nakon održane sjednice Savez je putem zvaničnog saopštenja obavijestio javnost da dva kluba nisu dobili licencu za Premijer ligu naredne sezone.

Zeleno svjetlo za nastup u bh. prvenstvu u sezoni 2021/2022 za sada nisu dobili Mladost i Olimpik, dok su Radnik i Sloboda završili na "dodatnom pregledu".

Odlukom Prvostepene komisije na eurosceni naredne takmičarske godine će moći igrati Sarajevo, Borac, Široki Brijeg, Željezničar, Velež, Zrinjski i Tuzla City.

Na ovoj sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi BiH i UEFA-inim klupskim takmičenjima u sezoni 2021/2022.

Oglasi

"Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige Bosne i Hercegovine su dobili sljedeći klubovi:

FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Borac“ Banja Luka, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Tuzla City“ Tuzla, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Krupa“ Krupa na Vrbasu, i FK „Velež“ Mostar.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili: FK „Mladost“ Doboj Kakanj i FK „Olimpik“ Sarajevo.

Prvostepena komisija će nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licence za FK „Radnik“ Bijeljina i FK „Sloboda“ Tuzla.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima su dobili sljedeći klubovi:

Oglasi

FK „Sarajevo“ Sarajevo, FK „Borac“ Banja Luka, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar i FK „Tuzla City“ Tuzla.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima nisu dobili sljedeći klubovi:

FK ''Sloboda'' Tuzla, FK ''Olimpik'' Sarajevo, FK „Krupa“ Krupa na Vrbasu, FK „Mladost“ Doboj Kakanj i FK „Radnik“ iz Bijeljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Licencu za učešće u UEFA-inoj Ligi prvaka za žene za sezonu 2021/22. dobio je i ŽNK „SFK 2000“ iz Sarajeva.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA-ina takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana prijema pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH", saopštili su iz NFSBiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Hoće da izbace da kluba iz Federacije a da ostave Krupu i Radnika
27 3
DamirT
Zeljo duzan i bogu i narodu,ali je dobio licencu...
16 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi