Sarajevo vodi na Tušnju

Spektakularna asistencija Fanima i rutinska završnica Mustedanagića

Midhat Šljivak

Sarajevo od 22. minute vodi protiv Tuzla Cityja na Tušnju.

Iz prve velike šanse na utakmici Bordo tim je poveo, a pogodak je postigao Zinedin Mustedanagić.

Sjajna je to akcija gostiju bila. Matthias Fanimo je spektakularno asistirao Mustedanagiću, a veznjak Bordo kluba rutinski pogađa za prednost svog tima od 0:1.

Ovo je vezisti Sarajeva drugi gol ove sezone, a ovog puta je zabio kada je najviše trebalo. Velike zasluge ima svakako čudesni Fanimo.

Tuzla City i Sarajevo su igrali čak četiri puta ove sezone, a Bordo klub je upisao tri pobjede.

Prvi meč u prvenstvu u augustu prošle godine završen je pobjedom Sarajeva na Koševu od 1:0, dok je meč na Tušnju u novembru završen 0:0.

U proteklih mjesec dana Sarajevo je dva puta savladalo današnjeg rivala u utakmicama Kupa Bosne i Hercegovine.

Susret na Tušnju završen je pobjedom gostiju od 1:0, dok je na Koševu Sarajevo potvrdilo prolazak u finale trijumfom od 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo klub je trenutno vodeći tim na tabeli Premijer lige BiH sa 56 bodova i pobjeda bi ih približila novom naslovu prvaka.

Tuzla City još se uvijek nada plasmanu u Evropu, ali danas moraju pobijediti Sarajevo ako žele zadržati tu šansu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.