Sosa odlučio

Hrvati u šoku jer su izgubili dragulja: "Gotovo je, igrat ću za Njemačku"

Endin Čaušević

Hrvatska javnost jučer je bila iznenađena nakon što je objavljeno da bi Borna Sosa u budućnosti mogao igrati u dresu reprezentacije Njemačke.

Borna Sosa od jučer je glavna tema hrvatske javnosti nakon što je objavljeno da se neće odazvati Zlatku Daliću ukoliko se nađe na spisku za Evropsko prvenstvo koje počinje narednog mjesta.

Ovaj 23-godišnjak igra odlično ove sezone u dresu Stuttgarta i mnogi su ostali u šoku kada je objavljeno da Sosa želi igrati u budućnosti u dresu Njemačke.

Sosa je prošao sve selekcije reprezentacije Hrvatske, a u mladoj selekciji odigrao je 19 mečeva. Međutim, nije debitovao za seniorski tim zbog čega može da promijeni reprezentaciju.

Nakon svih špekulacija koje su se jučer pojavile oglasio se i Sosa koji je potvrdio da je istina da će igrati za Njemačku u budućnosti, a ne Hrvatsku.

"Gotovo je, moj stav se više ne može promijeniti. Zvali su me danas iz HNS-a, razgovarao sam i sa Zlatkom Dalićem, saopštio sam mu svoju odluku i tu više nema povratka. Selektor je bio korektan, poželio mi je sreću i on je shvatio da se tu više ništa ne može napraviti", rekao je Sosa za 24sata.hr.

Ovaj 23-godišnji fudbaler inače igra na poziciji lijevog beka, a ponikao je u dresu zagrebačkog Dinama iz koje je na ljeto 2018. godine prešao u Stutgart za šest miliona eura.

Bild je prvi pokrenuo jučer špekulacije oko Sose, a ubrzo je to u Hrvatskoj postala glavna vijest. On će dobiti pravo nastupa za Njemačku jer je njegova majka rođena u Berlinu.

Sosa je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Suttgarta u Bundesligi odigrao 24 utakmice i upisao je čak deset asistencija.

Njemački mediji objavili su da se Sosa neće naći na spisku za Euro, ali da je on igrač za budućnost. S druge strane mogao je igrati za Vatrene na Euru, ali je on to odbio i izabrao je Njemačku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.