Flick ne brine zbog Bayerna jer već zna koji će biti njegov novi angažman

Sjeda na klupu Njemačke?

Flick ne brine zbog Bayerna jer već zna koji će biti njegov novi angažman

E. Čaušević

Njemački mediji danas uveliko pišu o tome da će Hansi Flick na kraju ove sezone sigurno napustiti klupu Bayerna.

Flick je prošle sezone s bavarskim klubom uspio da osvoji sve što je mogao i to nakon što je na klupu stigao kao privremeno rješenje poslije otkaza Nike Kovača.

Međutim, nije tajna da Flick nije u dobrim odnosima s Hasanom Salihamidžićem jer želi da se više pita za transfere i igrače koje popularni Braco dovodi u Bayern, ali to mu neće biti omogućeno.

Nakon što je Bayern sinoć ispao iz Lige prvaka jutro je u Njemačkoj glavna tema Flick i njegov gotovo sigurni odlazak iz minhenhskog kluba. On ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali kako stvari stoje isti će biti raskinut na kraju ove sezone.

Ipak, čini se da to previše neće brinuti njemačkog stručnjaka jer su se pojavile špekulacije da on već zna gdje će nastaviti svoju karijeru.

Navodno, Flick će nakon Evropskog prvenstva preuzeti reprezentaciju Njemačke koju nakon više od deset godina napušta Joachim Low. Low ostaje na klupi do kraja Eura, a nakon toga Nijemci će u potragu za novim trenerom.

Oglasi

Međutim, čini se da potraga neće trajati dugo jer su iz FS Njemačke već kontaktirali Flicka i predstavili mu plan, a on je pokazao veliki interes za preuzme ovu reprezentaciju jer je odlazak iz Bayerna skoro siguran.

Flick je do sada ekipu Bayerna predvodio na 80 mečeva i upisao je čak 66 pobjeda uz sedam remija i isto toliko poraza. Bayern pod njegovim vodstvom ima nevjerovatnu gol razliku od 241:83 i čak šest osvojenih titula.

Njega su nakon poraza od PSG-a pitali o tome da li napušta Bayern, a on na tu temu baš i nije htio da priča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Morate poštovati to kada kažem da ne želim više pričati na ovu temu. Stvari su jasne, imam ugovor sa Bayernom, a vi uvijek pitate šta će biti u budućnosti", rekao je Flick i nastavio je:

"Uvijek razmišljam o onom što slijedi jer za mene je uspjeh stalni proces. Razmišljam kako će se stvari razvijati, o novim izazovima i kako im pristupiti. Imam naravno svoje ideje o svemu. Moja porodica je uvijek uz mene bez obzira na to kakva odluka bude, odnosno hoću li biti ovdje ili ne".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi