Meč za titulu

Stigli su sastavi s Nou Campa, ima iznenađenja

Admin Čaušević

Jedan od direktnih duela za titulu prvaka Španije od 16:15 na Nou Campu igraju Barcelona i Atletico Madrid. 

Barcelona bi eventualnom pobjedom prestigla Atletico na tabeli, dok Jorgnadžijama treba minimalno bod da ostanu na vrhu i to pod uvjetom da Real nešto kasnije ne pobijedi Sevillu.

Možda i najveće iznenađenje predstavlja ostanak Joao Felixa na klupi u gostujućem taboru, dok je kod Barcelona Mingueza u startnoj postavi.

Miralem Pjanić će i ovaj susret započeti s klupe, pa ostaje da se vidi da li će konačno dobiti priliku za igru koju silno iščekuje.

Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Lenglet; Dest, De Jong, Busquets, Pedri, Jordi Alba; Messi y Griezmann.

Klupa: Neto, Arnau Tenas, R. Araujo, Pjanic, Braithwaite, O. Dembélé, Riqui Puig, Trincao, S. Roberto, Umtiti, Junior i Ilaix Moriba.

Atletico Madrid: Oblak; Trippier, Savic, Felipe, Hermoso; Lemar, Llorente, Koke, Carrasco; Correa i Luis Suárez.

Klupa: Grbić, Giménez, Lodi, Vrsaljko, Kondogbia, Torreira, Saúl, Herrera, Vitolo, Joao Félix i Dembélé.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvom ovosezonskom duelu na Wanda Metropolitanu Atletico je slavio s minimalnih 1:0 golom Carrasca iz sudijske nadoknade prvog dijela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.