Podjela bodova

Hadžiahmetović zabio Trabzonsporu dva sjajna gola, jedan mu poništili

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Amir Hadžihametović odigrao je dobar meč za Konyaspor.

Konyaspor i Trabzonspor su odmjerili snage bez rezultatskog imperativa u 39. kolu Superlige Turske, na kraju je bilo 1:1.

Prvih 45 minuta mreže su mirovale, a važan detalj dogodio se u 19. minuti, kada je direktan crveni karton dobio bek gostiju Asan.

Ipak, sa igračem manje Trabzonspor stiže do prednosti u 64. minuti. Engleski nogometaš Baker sjajno pogađa iz slobodnog udarca za 0:1. Ibrahim Šehić samo je pogledom ispratio loptu u mrežu.

U 82. minuti lijep gol Hadžiahmetovića za 1:1, a nedugo nakon toga je postigao još jedan gol, no poništen je jer je lopta na putu do mreže dotakla jednog negovog saigrača koji je bio u ofsajdu.

Imao je Trabzonspor stativu nakon toga, mogao i do pobjede, dok je domaćinu poništeno barem dva ili tri gola, ali sve opradano.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Amar Rahmanovć je igrao do 68. minute, dok su Šehić i Hadžiahmetović do kraja ostali u igri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.