Menadžerska komisija 3.500 KM

Željezničar objavio finansijski izvještaj, rashodi za skoro milion veći od prihoda

Admin Čaušević

FK Željezničar je izvjestio javnost o finansijkom stanju u klubu s Grbavice. 

Već na prvu u oči bode podataka da je ostvaren gubitak od skoro milion KM. Višak rashoda u 2020. godini iznosi 954.000.

Naime, ukupni prihodi su iznosili 4.019.747 KM, a rashodi 4.973.883 KM. Kako prihodi tako i rashodi su u odnosu na 2019. godinu manji za oko milion.

Kada su u pitanju menadžerske provizije isplaćena je samo jedna. U pitanju je ulazni transfer Ivana Milićevića kada je njegov menadžer Igor Mirković inkasirao 3.500 KM.

"Menadžerska provizija menadžeru Igoru Mirkoviću je obračunata i izmirena po osnovu Ugovora o posredovanju u iznosu od 3.500,00 KM”, piše u izjavi koju potpisuje direktor FK Željezničar Mustafa Nurko", navodi se u izvještaju.

Kompletan izvještaj pogledajte ovdje.

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je imena poreznih obveznika sa iznosom duga preko 50.000 KM na dan 31. mart 2021. godine.

Najveći dužnik među premijerligaškim klubovima je višestruki bosanskohercegovački prvak, sarajevski Željezničar. Plavi s Grbavice ukupno duguju nešto više od 3 miliona i 800.000 KM s tim što oko 1.6 miliona je glavnica duga, a 2.2 miliona su kamate.

Tako je dug Željezničara u odnosu na posljednju objavljenu listu dužnika koja se odnosila na period sa 31. decembrom prošle godine narastao za nekih 1.5 miliona KM. Glavnica je narasla za oko 700.000 KM, a kamate za oko 800.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Željezničar je već na Prvostepenoj komisija uspio dobiti licencu za narednu sezonu i po tom pitanju mogu biti mirni u Zvorničkoj 27. 

"Prvostepena komisija NFSBiH je pozitivno odgovorila na zahtjev Kluba, koji je ispunio sve kriterije, administrativne, sportske, zakonske, infrastrukturne i finansijske, odnosno sve što je predviđeno Pravilnikom o licenciranju klubova Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine", naveli su iz FK Željezničar prošle sedmice. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.