U Hercegovini bitke za Evropu, u Bosni za opstanak

Nastavlja se drama u Premijer ligi

U Hercegovini bitke za Evropu, u Bosni za opstanak

A. Čaušević

U utorak su igrali kandidati za titulu, a u srijedu je red na timove koji se bore za opstanak i izlazak na euroscenu. 

Prvi će na teren ekipe koje vode bitku za opstanak u eliti. Krupa će od 15:55 dočekati Radnik, a u 16 sati počinje utakmica Olimpik - Mladost na Koševu.

Radi se praktično o direktnim obračunima. Krupa bi s pobjedom mogla otpisati Bijeljince, a isto bi s punim plijenom mogao uraditi Radnik.

''Utakmica koja je bitna za obe ekipe. Svjesni smo kvaliteta protivnika i težine zadatka, ali mi igramo na svom terenu, kod svoje kuće i uz maksimalan pristup možemo očekivati najpovoljniji ishod za nas", rekao je Vladimir Ilić iz Krupe uoči utakmice.

Identičan je ulog i na Koševu. Mladost s tri boda riješava sve dileme oko opstanka, dok bi Olimpik s punim plijenom u završna tri kola ušao sa velikim šansama da i naredne sezone igra Premijer ligu.

"To je utakmica 'biti ili ne biti' za obje ekipe. Kada pogledamo raspored ekipa do kraja sezone, jasno je da pobjeda u ovom duelu za jednu od ove dvije ekipe donosi potpuni mir u finišu sezone. Pobjedom bismo došli na korak od ostvarenja našeg cilja i siguran sam da ćemo uspjeti naći formulu da dođemo do pobjede i tri boda", smatra veznjak Vukova Ivan Čurjurić.

Oglasi

U Hercegovini će se voditi bitke za Evropu. Velež i Široki Brijeg od 18 sati dočekuju Željezničar, odnosno Tuzla City te će nastojati maksimalno da iskoriste poraz Zrinjskog od Borca.

Rođeni će biti bez suspendovanog trenera Feđe Dudića. Jedno je sigurno. Željezničar neće biti potcijenjen bez obzira na užasnu seriju Plavih s Grbavice.

"Željezničar već dugo ne zna za pobjedi i oni će sigurno imati svoje motive, ali ćemo i mi učiniti sve da osvojimo važna tri boda i zadržimo prednost pred našim rivalima", rekao je Dudićev pomoćnik, Mustafa Kodro.

Široki Brijeg će dočekati Tuzla City. S pobjedom bi domaći "zacementirali" četvrtu poziciju i tako definitivno otpisali goste koji još uvijek imaju šansi za Konferencijsku ligu.

"Svaka je utakmica bitna, ali ova je nekako posebno bitna. Pobjedom možemo puno toga napraviti. Momčad je spremna i puna samopouzdanja", kazao je Toni Karačić u najavi utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener gostiju Husref Musemi na Pecari neće moći računati na suspenovane Nukića i Džafića, dok su se u ekipu vratili Mehidić i Rustemović.

Podsjećanja radi, u prva dva meča Sarajevo i Sloboda su odigrali 0:0, a Borac je pobijedio Zrinjski s 2:1 tako da su Banjalučani sada preuzeli prvo mjesto. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Nek ide najbolji. Zrinjski i Široki moraju priznati da smo vas nadigrali ove godine. Vremena se mijenjaju. Velež je prvi put stao na noge dolaskom Hasića u klub, a protjerivanjem onih koji su ga ništili
5 2
Benzema1312
Ukrade borac titulu iz ociju hahahhahahahaha pusite ga poturice dosta je nas kralo sad malo plcite
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi