Klub potvrdio

FK Sarajevo: Dogovoren sporazumni raskid saradnje s Marinovićem i Milkanovićem · Zvanično

Edmir Škorić

Danas je održan sastanak rukovodstva FK Sarajevo sa članovima stručnog štaba Vinkom Marinovićem i Danimirom Milkanovićem.

Na sastanku je dogovoren sporazumni raskid saradnje, potvrdio je klub s Koševa.

Vinko Marinović na klupu Sarajeva stigao je u decembru 2019. godine, a sa Bordo timom ostvario je nekoliko historijskih uspjeha. Po prvi put u bogatoj klupskoj historiji odbranjen je naslov prvaka države, a ostvaren je i niz od preko 460 dana bez poraza u okviru domaćih takmičenja. Pored toga, nakon nakon pobjede protiv Budućnosti iz Podgorice prošle godine Bordo tim se plasirao u play-off Europa lige.

FK Sarajevo se zahvaljuje Marinoviću i Milkanoviću na svim ostvarenim rezultatima u proteklom periodu, a posebno na korektnoj saradnji, te želi mnogo sreće u budućim sportskim uspjesima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz kluba nije potvrđeno ko će voditi tim u preostala tri kola Premijer lige, počev od utakmice s Mladosti ovog vikenda, ali spominje se da bi to mogao biti Dženan Uščuplić, koji je ranije znao preuzimati odgovornost i spašavati klub u teškim momentima.

Podsjećamo, Sarajevo je jučer odigralo 0:0 sa Slobodom na Koševu, te je na dva boda iza vodećeg Borca, dok je prethodno ovaj tim na polusezoni imao plus devet u odnosu na rivale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.