Još tri kola PLBiH

Uščuplić vodi Sarajevo do kraja sezone, Ahmetović u stručnom štabu

Haris Zilić

Vinko Marinović nije više trener FK Sarajevo ta informacija je jučer ozvaničena, a Bordo tim je potvrdio da će Dženan Uščuplić predvoditi ekipu u posljednja tri kola Premijer lige BiH.

Pored Uščuplića u stručnom štabu će biti Ahmetović, Oruč, Adilović i Jelešković.

"Do kraja takmičarske sezone 2020/21 ekipu Sarajeva predvodit će Dženan Uščuplić. Ostatak stručnog štaba činit će Mersudin Ahmetović, Abdulah Oruč, Adi Adilović i Eldin Jelešković.

Po okončanju sezone rukovodstvo Kluba pristupit će procesu imenovanja novog šefa stručnog štaba", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Trener juniorske selekcije Akademije FK Sarajevo do sada je vodio prvi tim u dva navrata i oba puta osvojen je trofej. U sezoni 2013/14 osvojen je Kup Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2014/15 titula šampiona Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim do kraja mjeseca očekuju tri premijerligaške utakmice i utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Po okončanju sezone rukovodstvo Kluba pristupit će procesu imenovanja novog šefa stručnog štaba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.