Musemića na Pecari pitali o Marinoviću: "Ne bih se ja upuštao u to..."

Sarajevo ostalo bez trenera

Musemića na Pecari pitali o Marinoviću: "Ne bih se ja upuštao u to..."

A. Čaušević

Vinko Marinović je naslijedio Husrefa Musemića na klupi Sarajeva krajem 2019. godine. Marinović je danas ostao bez posla, dok Musemić s klupe predvodi Tuzla City. 

Dug dan je bio u Titovoj 38b. Marinović je na kraju izgubio povjerenje klupskog rukovodstva. Poslije višesatnog sastanka dogovoren je sporazumni raskid saradnje.

Bivši selektor U21 reprezentacije BiH je odradio trening u butmirskom kampu i to mu je bila praktično posljednja radna obaveza kao treneru višestrukog prvaka BiH.

Dok je Marinović dogovarao raskid ugovora Musemić je bio na Pecari gdje je sa svojim Tuzla Cityjem odigrao 0:0 protiv Širokog Brijega te tako zadržao kakve-takve šanse da može do Konferencijske lige.

Na pressici poslije utakmice novinari su pitali Musemića da prokomentariše situaciju oko Sarajeva i odlaska Marinovića s pozicije Šefa stručnog štaba.

Oglasi

Popularni Hus, kako ga navijači Bordo kluba zovu od milja je na neki način simbol Sarajeva zbog svega što je uradio u igračkim i trenerskim danima, je pokazao veliku dozu profesionalnima i nije želio previše da komentariše trenerske promjene u koševskom premijerligašu.

"Nemam ja komentar, ne bih se želio upuštati u takve komentare. Ja sam danas tu gdje jesam. Uvijek želim da radim maksimalno dobro gdje se god nalazim. To je bilo moje pravilo u životu. Tako će biti dok budem živio", rekao je Musemić.


"Ja sam sportista, volio bih da pobijedim, nekad možda i pretjeram, ali to je nešto što je normalno, svi smo ljudska bića, svi griješimo, tako da zaista ne bih ulazio u te komentare", dodao je trofejni stručnjak.

Marinović je Sarajevo vodio na 40 utakmica u svim takmičenjima. Ostvario je skor od 25 pobjeda, 10 remija i pet poraza uz gol-razliku 74:32. Osvojio je i šampionsku titulu prošle sezone koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Kao najozbiljniji kandidat da u ostatku sezone vodi Sarajevo spominje se Dženan Uščuplić, redovni "vatrogasac" koji je u prošlosti u nekoliko puta uspješno "gasio požar" u Bordo timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Sarajevo je jučer odigralo 0:0 sa Slobodom na Koševu, te je na dva boda iza vodećeg Borca, dok je prethodno ovaj tim na polusezoni imao plus devet u odnosu na rivale.

U igri je još devet bodova, pa ništa nije gotovo, te su i Tuzla City i dalje u borbi za Evropu, kao i Sarajevo za titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
On voli Saraj'vo, pravi je Hordas, Husref Musemic jedan je od nas. Sefe izvini u ime svih, halali nam, jer godinama vise necemo titulu uzeti zahvaljujuci onom sto smo tebi uradili.
7 21
Deda3003992
Ja ne znam zašto mrzite Husrefa, koliko sam upućen dva puta ste mu otkaz dali a niste nešto naročit razlog imali, i izmuzao pare od sarajeva jel? Pa neka je sramota je da čovjeka koji je dva puta pljunut u lice optuzujete da je uzeo novac. Uzeo je sto mu pripada nije ukrao, a to sto ste ga dva puta nabili nogom to njega ne boli jelde?
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi