Kažnjeni i Mušija, te Sadiku

DK FSBiH: Sarajevu kazna zbog neistinitih navoda kojima su vršeni pritisci na službena lica

Adnan Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na jednoj posljednjoj sjednici rješavala je mnogo pitanja koja su u njenoj nadležnosti.

Tako su članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine između ostalog novčano kaznili aktuelnog prvaka naše zemlje, FK Sarajevo, i to, kako navode, zbog neistinitih navodna objavljenih na službenoj stranici kojima je vršen pritisak na organe i službena lica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"FK “Sarajevo” Sarajevo, izriče se novčana u iznosu od 1.000,00 (slovima: jednehiljade) KM, zbog prekršaja iz člana 75. stava 1. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a u vezi sa članom 4. stavom 1. tačkom 8. Kodeksa ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije, jer su na zvaničnoj web stranici imenovanog kluba, a prije početka utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 17.04.2021. godine između FK „Sarajevo” Sarajevo i FK „Borac” Banja Luka (0:2), objavljeni neistiniti navodi kojima je vršen pritisak na organe i službena lica NS/FS BiH u obavljanju svojih dužnosti.

Imenovani klub je dužan novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke", navodi se u obrazloženju Odluke.

No, to nije sve, odnosno novčano su kažnjeni i predsjednik FK Mladost Doboj Kakanj, Mensur Mušija, te igrač ovog kluba Rijad Sadiku, zbog iznošenja neistina u izjavama datim nakon susreta sa Željezničarem koji je završio bez pobjednika (4:4).

"Predsjedniku FK “Mladost” Doboj Kakanj, Mušiji Mensuru, izriče se novčana kazna u iznosu od 1.000,00 (slovima: jednehiljade) KM, zbog prekršaja iz člana 81. stava 3. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (prekršaji vezani za povredu kodeksa ponašanja i anti-doping), jer je imenovani nakon završetka utakmice 25. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 10.04.2021. godine između FK „Željezničar” Sarajevo i FK „Mladost” Doboj Kakanj (4:4) dao neargumetnovano saopštenje za javnost uz iznošenje neistina.

Imenovani je dužan novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke", navodi se u obrazloženju Odluke za kažnjavanje Mensura mušije, dok se u obrazlođenju Odluke za kažnjavanje Sadikua navodi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igraču FK “Mladost” Doboj Kakanj, Sadiku Rijadu, izriče se novčana kazna u iznosu od 500,00 (slovima: petstotina) KM, zbog prekršaja iz člana 81. stava 3. tačke a) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (prekršaji vezani za povredu kodeksa ponašanja i anti-doping), jer je imenovani nakon završetka utakmice 25. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 10.04.2021. godine između FK „Željezničar” Sarajevo i FK „Mladost” Doboj Kakanj (4:4) dao neargumetnovano saopštenje za javnost uz iznošenje neistina.

Imenovani je dužan novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.