Miljanović i Čengić nadaju se sutra da mogu iskoristiti slabu formu gostiju s Koševa, koji u Kakanj dolaze pod pritiskom da moraju pobijediti

Trener Mladosti pred duel sa bordo ekipom

Miljanović: Sarajevo je veliki klub sa kvalitetnim igračima i na njima je najveća odgovornost

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti sutra će na svome stadionu u Doboju kod Kaknja dočekati ekipu Sarajeva. Kakanjci su u borbi za opstanak, dok se Sarajevo još nada odbrani titule, iako imaju dva boda zaostatka za ekipom Borca.

Bodovi su potrebni i jednoj i drugoj ekipi, a domaći tim u duel protiv ekipe s Koševa ulazi bez nekoliko igrača, ali bez obzira na to pokušat će iznenaditi Sarajevo.

To je u izjavi za SportSport.ba kazao i šef struke Nemanja Miljanović.

"Imamo problem sa sastavljanjem ekipe jer zbog kartona za ovaj meč ne mogu računati na dvojicu standardnih igrača, Dedića i Šabanovića. Osim toga Hadžić i Sadiku su upitni zbog povreda, tako da još ne znam ko će sutra istrčati na teren, odnosno koji će igrači biti u konkurenciji za meč. Naša očekivanja su da nemamo šta da izgubimo. Dat ćemo sve od sebe kao i protiv Olimpika, nadam se fer i korektnoj utakmici, pa vidjet ćemo na kraju ko će imati više razloga za slavlje" ističe Miljanović.

Sarajevo u Kakanj dolazi pod pritiskom da moraju osvojiti tri boda, ali i sa novim trenerom na klupi

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni se bore za titulu prvaka i zaista nije ni bitno ko ih trenira, to je veliki klub koji ima dosta iskusne i kvalitetne igrače, koji možda nisu u najboljoj formi, što ćemo mi pokušati da iskoristimo. Mislim da se do zadnjeg kola neće znati ko će biti prvak ni ko ispada. Nadam se da smo mi bodom u Sarajevu protiv Olimpika uradili ogroman korak ka opstanku, ali ništa još nije gotovo i moramo maksimalno odraditi zadnja tri kola", kazao je za SportSport.ba Nemanja Miljanović.

Mogući sastav Mladosti: Velić, Sadiku (Jahić), Žulj, Mahmić, Alić, Handžić, Dejanović, Begić, Hiroš, Ćerimagić, Hadžić (Šarić).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.