Meč završio rezultatom 1:1

Revija promašaja u finišu i remi Tuzla Cityja i Veleža u Banovića

Endin Čaušević

Tuzla City i Velež danas su remizirali u Banovićma (1:1) u meču 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City i Velež odigrali su danas zanimljivu utakmicu u Banovićima. Poznato je da je Tuzla City ugostio Rođene na ovom terenu jer se u istom terminu na Tušnju igrala utakmica Sloboda - Široki Brijeg.

Domaći tim je nešto bolje otvorio današnju utakmicu i zaprijetio je u dva navrata preko Mešinovića i Džafića, ali gola nije bilo.

Velež je nakon toga zaigrao nešto bolje i u 36. minuti meča gosti iz Mostara uspjeli su da povedu sa 1:0.

U centru pažnje našao se napadač gostiju Dejan Georgijević koji je sjajnim udarcem uspio da savlada golmana Tuzla Cityja i pogodi za 1:0.

Tuzla City je pokušao početkom drugog gola da se vrati brzo u meč. Domaći su krenuli dosta ofanzivno što je ostavilo dosta prostora za kontre ekipe Veleža.

Rođeni su u 58. minuti imali odličnu šansu da udvostruče svoju prednost. Brandao je izašao sam ispred Fejzića, ali je golman Tuzla Cityja uspio da odbrani njegov udarac i spasi svoj tim.

Dobru šansu gosti su imali i u 71. minuti. Nakon nove kontre Georgijević je ostavio loptu za Ferreyru koji veoma loše šutira s vrha kaznenog prostora.

Tuzla City je uspio u 76. minuti da izjednači na 1:1. Radović je srušio Mišića u kaznenom prostoru, a Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo rezervista Vojo Ubiparip koji je uspio da savlada Bogdanovića i poravna na 1:1.

U 81. minuti nova dobra šansa za Velež. Radović je centrirao iz prekida, Hasanović je pokušao glavom, ali lopta ide preko gola. Nakon toga Tuzla City je krenuo ekspresno u konru.

Nukić se našao sam ispred gola Rođenih i izašao je ispred Bogdanovića koji je krajnjim naporom uspio da odbrani njegov udarac i spasi Velež.

Samo četiri minute kasnije ponovo velika šansa za domaći tim. U prilici je ponovo bio Nukić koji je sa nekoliko metara šutirao preko gola mostarskog kluba.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijh prilika na ovom meču, te je na kraju ostalo 1:1.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Tuzla City - Velež 1:1 (Ubiparip p 76'/Georgijević 36')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Lučić, Nukić, Mehidić, Džafić, Karjašević, Mešinović, Doffo, Mišić, Badji.

Velež: Bogdanović, Dario, Zeljković, Cheshmedjiev, Hasanović, Ovčina, Vehabović, Radovac, Cvijanović, Brandao i Georgijević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.