Dudić na dan uoči meča s Tuzla Cityjem ostao bez vrlo važne karike

Rođeni gosti u Banovićima

Dudić na dan uoči meča s Tuzla Cityjem ostao bez vrlo važne karike

A. Čaušević

Velež pohod na plasman u Konferencijsku ligu nastavlja u Banovićima gdje će u 31. kolu gostovati Tuzla Cityju. 

Rođeni su u nizu od 17 utakmica bez poraza, te će za cilj imati ostvarenje pozitivnog rezultata i tako se približiti zacrtanom, a to je plasman na euroscenu.

Feđa Dudić u ovom meču neće moći računati na suspendovanog Denisa Zvonića. A na današnjem treningu ostao je bez još jedne važne karike.

Naime, u finišu treninga povrijedio se Nemanja Anđušić koji ovog proljeća igra zaista sjajno, ali sutra neće moći pomoći saigračima.

Anđušić je postao neizostavni član startne psotave, a postigao je neke vrlo važne golove poput onih Borcu i Širokom Brijegu.

Nemanja Anđušić
Nemanja Anđušić FK Velež FK Velež FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

5 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
17 nastupa
5 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
5 golova
Oglasi

"Ponovo igramo derbi, osjetio se kiks protiv Željezničara, očekivali smo osvajanje tri boda, ali nažalost nismo zabili ono što treba. Sve je u našim rukama, držimo poziciju koja donosi evropska takmičenja", rekao je Dudić u najavi utakmice te dodao:

"Idemo Tuzla Cityju, neki rezultati su ih koštali boljeg plasmana, znamo šta nam je raditi, probati produžiti seriju neporaženosti. Kroz utakmicu ćemo probati tražiti tri boda."

Jutros su fudbaleri Veleža odradili i posljednji trening uoči sutrašnje utakmice sa ekipom FK Tuzla City. Trener Feđa...

Posted by FK Velež Mostar on Saturday, May 15, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica na stadionu u Banovićima počinje u 17 sati, a pravdu će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva. Asistenti su Goran Dujak i Enes Đozić.

Bit će ovo treći različit stadion na kojem se sastaju ova dva tima u sezoni. Na Tušnju je bilo 1:3 za Velež, a na stadionu Rođeni je okončano remijem - 1:1. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi