Foto - EPA

Srušio Gerda Mullera

Pogledajte historijski trenutak: Lewa je promašio sve do 90. minute

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski postao je čovjek sa najviše golova u jednoj sezoni Bundeslige.

U posljednjoj utakmici sezone protiv Augsburga, Bayern je slavio sa 5:2, a poljski napadač je u 90. minuti meča oborio 49 godina star rekord Gerda Mullera po broju golova u jednoj sezoni.

Nije Lewu danas išlo. Golman Augsburga Gikiewiz mu je skidao apsolutno sve i činilo se kako će Lewandowski i Muller ostati izjednačeni sa po 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige.

Međutim, u 90. minuti Lewandowski koristi jednu odbijenu loptu nakon šuta Sanea i šalje je u mrežu za 41. gol sezone u Bundesligi.

Tako je Lewandowski ušao u historiju. Oborio je rekord čuvenog napadača Bayerna i postao je besmrtan.

Njegovoj sreći nije bilo kraja. Skinuo je dres, dobio je žuti karton, a saigrači su mu čestitali na ovom fantastičnom dostignuću.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao ukupno 329 utakmica i zabio je nevjerovatna 294 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.