Prva utakmica 1. kola Intertoto kupa

Čelik - Grbalj 3:2

Fudbaleri zeničkog Čelika savladali su večeras u Zenici ekipu Grbalja iz Crne Gore rezultatom 3:2, u prvom kolu Intertoto kupa. Zeničani su bili bolji protivnik, no gosti su iskoristili greške zadnje linije domaćina i stigli do povoljnog rezultata uoči revanša za sedam dana.

Grbalj je na početku iznenadio Čelik. Preko Kasalice u 7. minutu poveo je sa 1:0. Zeničani su prvih pola sata djelovali izgubljeno, no, konsolidovali su se i u 32. minutu Karić je izjednačio na 1:1. Sve do 59. minuta nije bilo promjena, a tada je Hadžić iz opradavdano dosuđenog penala doveo svoj tim u vodstvo od 2:1. Osjetili su tada Zeničani da su gosti posustali, što je na najbolji način iskoristio Novaković koji je u 78. minutu treći put matirao Kljajevića.
I umjesto da na revanš putuju sa pristojnom prednošću komotna igra Čeliku se osvetila u 92. minutu. Tada je Pavičević pogodio za 3:2 za veliko slavlje gostiju i aktivan rezultat uoči drugog susreta.

Čelik - Grbalj 3:2

Strijelci: 0:1 Kasalica (7.), 1:1 Karić (32.), 2:1 Hadžić (59. iz penala), 3:1 Novaković (78.), 3:2 Pavičević u (90+2).

ZENICA - Stadion Bilino polje. Gledalaca: 5.000. Žuti kartoni: Jurčević (Čelik), Bojović, Bošković (Grbalj).
ČELIK: Burić, Hasanović, Jurčević, Salčinović/od 87. Gafurović/, Hadžić, Šabić/od 70. Hasić/, Pupčević, Morankić, Kapetan, Karić/od 59. Novaković/, Marković. Trener: Ivo Ištuk.
GRBALJ: Kljajević, Matić, Petrović, Grujić, Dragičević/od 73. Radović/, Bojović, Francvišković, Videkamić, Bošković, Pavičević, Kasalica/od 80. Popović/. Trener: Nebojša Vignjević.
Sudija: Mihoil Koukolakis (Grčka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.