Foto - EPA

Sjetili se prve titule

Objava Chelseaja nakon utakmice je pravi hit

Midhat Šljivak
Teme:

Plavi dio Londona večeras slavi.

Ekipa Chelseaja pobijedila je Manchester City u finalu Lige prvaka i po drugi put londonski Plavci podižu pehar najbolje ekipe Evrope.

Prvi trofej Chelsea je osvojio 19. maja 2012. godine u Minhenu.

Tada su Plavci na Allianz Areni nakon penala pobijedili domaći Bayern, a nakon večerašnje utakmice ljudi zaduženi za društvene mreže ekipe iz Londona su napravili sjajnu stvari.

Oni su podijelili objavu iz 2012. godine na kojoj piše 'Chelsea je šampion Evrope' i samo su kratko dodali:

"Ponovo".

Pobjednički gol protiv Manchester Cityja postigao je njemački fudbaler Kai Havertz, a ovo mu je bio prvijenac u Ligi prvaka.

Treba svakako istaći da je Thomas Tuchel zaista perfektno postavio igru svog tima i potpuno su zatvorili napadače Cityja.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.