Na krilima omladinaca

Pobjeda za kraj užasne sezone: Željezničar pobijedio Krupu na Grbavici!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara savladali su na Grbavici Krupu sa 3:0 u posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velikan sa Grbavice iza sebe ima očajnu sezonu, koju su na kraju uspjeli da završe pobjedom i to nakon nestvarne serije od 15 utakmica u kojoj nisu pobijedili.

Dobro je Željezničar ušao u ovaj meč i u sedmoj minuti domaći dolaze do vodstva. Luka Juričić šutira, lopta dira Karišika i vara Abdulahovića, te završava u mreži za vodstvo od 1:0.

Krupa je odmah mogla izjednačiti. Dujaković u devetoj minuti prekrasno šutira sa 30-ak metara, Muftić uz pomoć prečke spašava svoj gol.

Otvoreno se igralo na Grbavici u prvom poluvremenu. Oba tima su kreirala veliki broj šansi, a Muftić je zaslužan što gosti nisu uspjeli zabiti gol.

Željezničar u 27. minuti stiže do drugog gola. Hamza Gasal prekrasno iz slobodnog udarca pogađa za 2:0. Ovo je mladom fudbaleru prvijenac u dresu prvog tima.

Potom je na scenu stupio Muftić. Do kraja prvog dijela skinuo je zicere Joviću i Dujakoviću, a Željezničar je propustio dobre šanse da poveća prednost.

Alispahić je pogodio prečku nakon jednog fenomenalnog šuta, a i golman Krupe Abdulahović se istakao sjajnom odbranom nakon udarca Gasala, pa je nakon prvog poluvremena bilo samo 2:0, iako je bez problema moglo pasti pet ili šest golova u 45 minuta.

Krupa drugo poluvrijeme otvara sjajnom šansom za Mandića koji ne koristi zicer u 53. minuti meča. Šutirao je slabo iz odlične pozicije.

Za razliku od Krupe Željezničar je svoje šanse uglavnom koristio, a novi prekrasan pogodak stigao je od još jednog mladog igrača domaćeg tima. Igrala se 58. minuta kada je Faruk Duraković fenomenalno zabio za 3:0.

Krupa je na sve načine pokušavala da dođe barem do jednog gola. Međutim, odbrana Željezničara je dobro reagovala u većini situacija i na kraju je ostalo konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Željezničar - Krupa 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Mufrić, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Alispahić, Milićević, Čeliković, Ikić, Gasal, Beća, Bekrić.

Krupa: Abdulahović, Karišik, Redžić, Makitan, Dujaković, Jović, Muminović, Galić, Ćivić, Mandić, Nikolić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.