Malić nakon sjajne sezone stiže na Grbavicu: Nemam puno odmora, ali spreman sam za nove izazove
Foto: Armin Heric/fkz.ba

Našao se i na spisku selektora mlade reprezentacije naše zemlje

Malić nakon sjajne sezone stiže na Grbavicu: Nemam puno odmora, ali spreman sam za nove izazove · Intervju

S. Mlaćo
Sezona u Prvoj ligi RS je završena, a po lijepom će je sigurno pamtiti 21-godišnji lijevi bek Luka Malić.

Malić je nosio dres Željezničara iz Banja Luke, a a još na zimu potpisao je ugovor sa sarajevskim Željezničarom, da bi se vratio na posudbu do kraja sezone u Banja Luku.

Željezničar je završio kao četvrtoplasirana momčad Prve lige RS, a Malić je upisao 26 nastupa uz tri pogotka.

“Sezona je završena, sigurno da možemo biti zadovoljni prikazanim. Ostvarili smo cilj, a to je bilo da budemo u vrhu tabele“, priča Malić.

Istakao se i pokazao da je prevazišao Prvu ligu RS.

“Uvijek težim da dam svoj maksimum što se tiče zalaganja, a sigurno da me golovi i asistencije motivišu i daju mnogo na samopouzdanju“.

Oglasi

U februaru je potpisao ugovor na dvije i pol godine sa sarajevskim Željezničarom. Dodatno ga je to motivisalo u drugom dijelu sezone u sada već bivšem klubu.

“Dobro ste to rekli. Sigurno da motiva nije nedostajalo jer kada potpišete za klub kao što je Željezničar, uvijek ste željni da dodatno napredujete“.

Raduje se dolasku na Grbavicu, a puno odmora neće imati, čak naprotiv.

“Slijedi povratak na Grbavicu, te nova sezona. Očekuje me gust raspored, tu su i aktivnosti sa mladom reprezentacijom, a i pripreme su brzo. Spreman sam na sve što me očekuje“

Priznaje da jedva čeka da zaigra pred navijačima Željezničara.

Oglasi

“Mislim da je to san svakog mladog igrača. Tako i mene. Jedva čekam, samo to mogu reći“.

IMG 8076

Već odavno na Grbavici 'tragaju' za 'pravim' lijevim bekom. Mnogi se nadaju da će Malić biti pravo rješenje.

“Na meni je da se trudim i da dajem svoj maksimum. Nadam se da ću dobiti povjerenje struke“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Našao se i na spisku selektora mlade reprezentacije naše zemlje Slobodana Starčevića za prijateljske utakmice sa prijateljske utakmice sa Maltom i Katarom početkom narednog mjeseca.

“Poseban je izazovi igrati za reprezentaciju svoje zemlje. Drago mi je da sam dobio poziv, a nastojat ću da ga opravdam dobrim partijama“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba 21-godišnji lijevi bek sarajevskog Željezničara Luka Malić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mujci
Samo mlade forsirati.Dosta je vise i ovih "starkelja" koji nemaju vise motiva,ni da se prodaju ni da ginu na terenu.Sretno mladiću i samo ostavljaj srce na terenu,a našu podršku će uvjek imati oni koji "ginu" za plavi dres
20 3
Iziksaudvicu
Kakav god da je, mlad je i ima potencijal. Treba probati pa šta bude. Sretno
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi