Veliko slavlje u gradu na Neretvi

I Stari most u Mostaru večeras je u bojama Veleža

Endin Čaušević

Velež se nakon 33 godine čekanja konačno uspio plasirati u Evropu.

Rođeni su danas pobjedom u gostima protiv Mladosti sa 1:0 završili impresivnu sezonu u Premijer ligi BiH.

Velež je bio najprijatnije iznenađenje ove sezone, te je mostarski klub na kraju uspio da završi na trećoj poziciji na tabeli i nakon 33 godine izbori plasman u neko evropsko takmičenje.

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje na terenu igrača Veleža, a nastavilo se i u svlačionici.

Autobus Veleža trenutno se nalazi u Konjicu gdje su im navijači priredili zaista spektakularan doček. Tako će bit i u Jablanici, a onda će ekipa put stadiona Rođeni.

Veliko slavlje zakazano je na gradskom trgu Musala gdje se očekuje veliki broj navijača Veleža.

Također, treba dodati da je Velež po prvi put u Premijer ligi završio ispred gradskog rivala Zrinjskog. Rođeni će "braniti čast" Mostara u Evropi s obzirom da se Plemići nisu plasirali u neko evropsko takmičenje.

Zbog toga je večeras sve u znaku Veleža, a čak je i Stari most u Mostaru u bojama ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba dodati da je igrače po dolasku u svlačionicu dočekalo sjajno iznenađenje jer su od klupskog sponzora Bosnalijeka dobili nagradu od 50.000 KM za plasman u Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.