Slavi se večeras u Mostaru

Vatromet, bakljada, aplauzi i pjesma: Spektakularan doček za igrače Veleža na stadionu Rođeni

Endin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Fudbaleri Veleža uspjeli su nakon 33 godine za izbore plasman u Evropu.

Velež je ove sezone bio najprijatnije iznenađenje u Premijer ligi BiH, te su uspjeli da sve to krunišu plasmanom u Evropu.

Rođeni su danas u posljednjem kolu pobijedili u gostima Mladost sa 1:0 čime su osigrali treću poziciju na tabeli Premijer lige.

Nakon toga igrači Veleža su proslavili svoj uspjeh na terenu i svlačionicu, te su krenuli put Mostara.

Autobus je kratko stao u Konjicu gdje su navijači Veleža spremili sjajan doček igračima, te su im čestitali na velikom uspjehu.

Već tada su se navijači na stadionu Rođeni počeli okupljati, a igrači su bili iznenađeni kada su stigli na stadion i vidjeli veliki broj fanova svog kluba.

Navijači Veleža svojim igračima priredili su zaista spektakularan doček uz vatromet, bakljadu, aplauze i pjesmu koja nije prestajala.

Večeras se u Mostaru očekuje velika fešta jer će nakon slavlja na stadionu svi put gradskog trga Musala gdje će se proslaviti sjajna sezona Veleža i plasman u Evropu nakon 33 godine čekanja.

Na stadionu Rođeni večeras je bilo blizu 2.000 navijača koji su priredili zaista odličnu atmosferu.

Također, treba dodati da je Velež po prvi put u Premijer ligi završio ispred gradskog rivala Zrinjskog. Rođeni će "braniti čast" Mostara u Evropi s obzirom da se Plemići nisu plasirali u neko evropsko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog toga je večeras sve u znaku Veleža, a čak je i Stari most u Mostaru u bojama ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.