Mulalić i Irci "nagazne mine" za Sarajevo i Široki, Velež može u San Marino, Andoru, Gibraltar...

UEFA konferencijska liga

Mulalić i Irci "nagazne mine" za Sarajevo i Široki, Velež može u San Marino, Andoru, Gibraltar...

H. Zilić

Od naredne sezone kreće UEFA konferencijska liga, treće takmičenje po snazi, a Bosna i Hercegovina će imati tri kluba u ovom novom UEFA-inom takmičenju.

Boje naše zemlje branit će Sarajevo, Velež i Široki brijeg.

U prvom pretkolu Sarajevo sa koeficijentom 6.250 i Široki Brijeg sa koeficijentom 2.750 imat će status nosioca i relativno "lagan" žrijeb.

Tako su mogući protivnici Sarajeva i Širokog ovi klubovi: Beridablik, St. Joseph, Ortei, Urartu, Kauno, Rigas, Inter Turku, Sileks, Racing, Swift, Bohemians, Sligo, Struga, Sfintul, Birkirkara, Vlameria, Ararat, Vilaznia, Batumi, Honka, Dila, Gagra, Sant Julia, Lapi, Mons Calpe, Paide, Dečić, Podgorica, Newtown.

Dakle, od nabrojanih crnogorski i irski klubovi su potencijalne mine za Sarajevo i Široki, ostatak društva je većinom poluamaterski. Dečić kojeg predvodi naš Edis Mullaić, Podgorica, Bohemians i Sligo bi trebalo izbjeći, a također bio bi dobro i izbjeći Armence i Gruzijce, ne zbog kvalitete, nego zbog dugih putovanja.

Sa druge strane, Velež ulazi sa koeficijentom 1.600, preuzima nacionalni koeficijent i imat će zanimljiv žrijeb.

Rođeni neće biti nosioci, a mogući rivali su: Maribor, Fehervar, Dundalk, Suduva, TNS, Spartak Trnava, Domžale, Ki, KuPS, Hafnafjordur, Sutjeska, Santa Colona, Partizani, Laci, Europa, Liepaja, Hibernians, Levadia, Drita, La Fiorita, Stjarnan, Puskas Akademia, Slask, Shkupi, Petrocub, Runavik, Coleraine, Tre Penne, Žilina, Bala Town.

Mostarci će gledati da ih kuglice ne pošalju u Sloveniju, Slovačku i Mađarsku, dok su ostali rivali relano ekipe protiv kojih Velež može igrati. Tu su i neke ekipe iz San Marina, Gibraltara, Andore, tako da će biti zanimljiv žrijeb prvog pretkola koji je na rasporedu 15. juna, a prvi mečevi prvog pretkola UEFA konferencijske lige igraju se 8. jula, revanši su na rasporedu 15. jula.

Ako prođu prvo pretkolo u drugom pretkolu naše klubove već očekuje ozbiljniji posao, a u žrijebu su između ostalih Hajduk, Rijeka, Partizan, Kopenhagen, Sivasspor, Austria Beč, Molde, Vorskla, Feyenoord, Santa Clara, Sochi, Gent, Slovačko, Servette...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Samo da nije daleko gostovanje i tjt, a kad vec spominjete Otočane, ni danas ne mogu prezalit one Krstanoviceve makazice na Pecari protiv Aberdeena
12 0
ghast0
Ma hajmoo ljudii Da je milion maraka, bitno je Moramoo do grupe evropeee
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi