Ponuda Bordo tima

FK Sarajevo: Koševo na raspolaganju FK Mladost Doboj Kakanj

Midhat Šljivak

FK Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi naredne sezone.

Drugostepena komisija za licenciranje NSBiH uskratila licencu za nastup u Premijer ligi, a problem je bio neadekvatan stadion za odigravanje utakmica u Doboj Kaknju.

FK Sarajevo odlučio je da ekipi Mladosti ponudi stadion Koševo na korištenje.

"Nakon što je jučer Drugostepena komisija za licenciranje uskratila licencu za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22 za FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo načinom donošenja takve odluke, te pruža potpunu podršku klubu iz Doboja kod Kaknja.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine još uvijek nije zvanično naveo razlog donošenja takve odluke, a na osnovu informacija dostupnih u momentu, kao glavni razlog spominje se stadion na kojem se trebaju igrati susreti.

Iako FK Mladost Doboj Kakanj ima postignut dogovor sa Gradom Zenicom u vezi korištenja stadiona Bilino polje, FK Sarajevo na raspolaganje stavlja i Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase za utakmice ekipe Mladosti.

Pored toga, FK Sarajevo još jednom moli Nogometni savez Bosne i Hercegovine da se obezbijede isti uslovi za sve klubove, te da zaštita integriteta takmičenja bude primarni cilj svih nas", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Oglasila se Mladost: Sudija nije svirao kraj, pošteno, borbeno i sa obrazom do posljednjeg zvižduka

Na još uvijek nezvaničnu odluku NFSBIH, FK Mladost DK izdao je saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

"I ne, nisu nas vijesti, još uvijek nezvanične, obeshrabrile. Izlazila je ova ekipa na kraj sa mnogo toga, izaći će i sa ovim. Čekamo zvaničnu odluku od Drugostepene komisije, a ako bude negativna po nas, kao što su danas saopštili određeni mediji, a i razne osobe pisale po socijalnim mrežama odmah po završetku utakmice protiv Veleža, najavljujemo da odlučno idemo u pravnu borbu. I nećemo odustati, mi ne znamo drugačije!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pošteno, borbeno i sa obrazom, od prve minute do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ako mislite da je sudija odsvirao kraj, varate se!

Naš pravni tim iz jedine nam domovine čeka spreman, kao i naš internacionalni pravni tim za tužbu pri sportskom arbitražnom sudu The CAS u Lausanne u Švicarskoj. Mnogi će se iznenaditi! Ukoliko budemo imali i druge dokaze, nećemo sprezati ni od legitimnih tužbi protiv bilo koga, dok se pravda ne istjera na čistac! Vidimo se na početku sezone, u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine!", poručuju iz uprave FK Mladost DK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.