Iz Mladosti ne odustaju, slijedi pravna borba
FOTO: D. Kurbegović

Šokirani odlukom da im se uskrati licenca za PLBiH

Iz Mladosti ne odustaju, slijedi pravna borba

Haris Zilić

Drugostepena komisija za licenciranje danas je ekipi Mladosti uskratila licencu za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22, što znači da bi u društvu najboljih trebala ostati ekipa Radnika.

U Doboju kod Kaknja su, blago rečeno, šokirani odlukom i još ne mogu da vjeruju da nisu dobili licencu.

Prema neslužbenim informacijama očekuje nas pravna borba.

Mladost će u pravnoj borbi zastupati internacionalni advokatski tim, čim dobiju konačnu odluku iz NFSBiH uložit će žalbu na istu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne vidim stvarno razlog zašto nismo dobili licencu. Ne znam šta je, ali ovdje nije fudbal u pitanju. Da mi je da vidim kakve to ugovore imaju Krupa, Radnik i ostali, pa kada mi nismo dobili licencu. Ako nije dovoljno što je grad spreman dati stadion i dogovor koji imamo, onda stvarno ne znam... Evo baš me zanima kakvo će biti njihovo obrazloženje takve odluke", rekao je prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija u razgovoru za naš portal.

Mladost je 2015. godine izborila historijski plasman u Premijer ligu BiH i od tada je bio stabilan član najvišeg ranga bh. nogometa.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Na sudu priložiti i snimak razgovora čelnika FSBiH gdje nas ucjenjuju da moramo pobijediti Velež ili ćemo ostati bez licence. UEFI više ništa (ostali snimci) i ne treba da bi suspendovali savez.
14 0
Adriano
Nemojte se predavati. Sretno!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi