Ne vraća se u Mostar

Luis Ibanez napustio HŠK Zrinjski

M. Šljivak

Iskusni argentinski fudbaler Luis Ibanez (32) nije više član HŠK Zrinjski.

Nakon godinu i po dana boravka u Mostaru, 32-godišnjem lijevom bočnom fudbaleru je ugovor sa Plemićima istekao i isti neće biti produžen.

Tako je Ibanez postao slobodan igrač i on će potražiti novi klub u kojem će nastaviti karijeru.

Ibanez je 2019. godine stigao u Zrinjski kao veliko pojačanje. Međutim, veliki kvalitet kojeg posjeduje nije pokazao na terenu i često je zbog povreda bio van njega.

Protekle sezone Argentinac je odigrao svega 11 utakmica u svim takmičenjima za mostarski klub i nije imao učinka. Ukupno je za Zrinjski nastupio 20 puta.

Luis Ezequiel Ibanez HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

8 nastupa
4 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Lucho Ibanez iza sebe ima zaista bogatu karijeru. Počeo ju je u Boci Juniors, a igrao je potom za Dinamo Zagreb, Racin, Gyor, Crvenu zvezdu, Trbzonspor i Karabukspor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najbolje dane karijere proveo je u Dinamu i umalo je postao reprezentativac Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.