Foto - FK Borac

Prvak BiH predstavio prvo pojačanje

Milan Vušurović novi igrač Borca · Zvanično

M. Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine, FK Borac iz Banja Luke, predstavio je prvo pojačanje za novu sezonu.

Novi član banjalučkog tima postao je 26-godišnji crnogorski fudbaler Milan Vušurović, koje je proteklu sezonu igrao u Radniku iz Bijeljine.

Krilni fudbaler potpisao je jednogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Vušurović je karijeru počeo u ekipi Lovćena, a u Crnoj Gori je igrao još za podgoričku Budućnost.

Potom je nastupao u Latviji za ekipu Rige, a zatim je nosio dres bugarskih ekipa Vereyja i Botev, a prije Radnika nastupao je za Napredak iz Kruševca.

Protekle sezone Vušurović je odigrao 20 utakmica za Radnik i postigao je četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Milan Vušurović FK Borac Pozicija: FW

Statistika

25 nastupa
13 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
6 golova

Treba svakako istaći da je ugovor sa Borcem produžio grčki fudbaler Panagiotis Moraitis, dok je klub iz Platonove napustio Boban Georgiev.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.