Bh. igrači nakon poraza od Danske

Saničanin: Velika je čast bila nositi kapitensku traku i presretan sam zbog toga

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u gostima protiv Danske (2:0) u prijateljskoj utakmici.

Zmajevi su danas igrali u dosta podmlađenom sastavu protiv Danske za koju je ovo bila posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo.

Bh. reprezentacija je poražena sa 2:0 i nastavila je crni niz jer smo već 13 mečeva bez pobjede.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i Siniša Saničanin koji je danas nosio kapitensku traku.

Saničanin je poručio da mu je velika čast što je danas bio kapiten, te da ostaje žal što ekipa nije ostvarila bolji rezultat.

"Velika je čast bila nositi kapitensku traku i presrećan sam zbog toga. S druge strane ostaje žal zbog poraza. Ipak, bilo je tu i nekih dobrih segmenata u našoj igri. Nastupili smo sa veoma mladom ekipom i mislim da nema šta da se zamjeri momcima. Dali smo sve od sebe. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Danska je kvalitetna ekipa i zasluženo su na Evropskom prvenstvu", rekao je Saničanin.

U finišu utakmice šansu je dobio i Ajdin Nukić koji se našao na meti žestokih kritika danskog selektora i javnosti zbog žestokog prekršaja na jednom igraču ovog tima.

Nukić je nakon utakmice izjavio da je presretan što je uspio da upiše debi za seniorski tim.

"Neopisiv je osjećaj koji sportista ima kad debituje za nacionalni tim. U jednom trenutku nisam mogao da vjerujem da se moj san ispunio. Žao mi je što nisam postigao pogodak, imao sam jednu situaciju iz koje sam mogao da se upišem u strijelce. Podrška publike je bila nevjerovatna i ovo nam je svima nedostajalo. Zbog njih nam je još više žao što nismo ostvarili bolji rezultat", izjavio je Nukić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.