Petev: Igrali smo s prosjekom igrača od 23 godine i zadovoljan sam s onim što sam vidio

Zmajevi poraženi od Danske

Petev: Igrali smo s prosjekom igrača od 23 godine i zadovoljan sam s onim što sam vidio

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u gostima protiv Danske sa 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Nakon remija protiv Crne Gore izabranici Ivayla Peteva večeras su u Brondbyju poraženi od Danske sa 2:0 i pružili su još jednu blijedu partiju.

Zmajevi su čak 13 utakmica bez pobjede, a ovaj crni niz traje još od 18. novembra 2019. godine kada smo sa 3:0 pobijedili Lihtenštajn.

Crni niz se nastavio i večeras protiv Danske jer je naša selekcija poražena sa 2:0, a nakon utakmice svoje utiske otkrio je i Petev.

"Prvo da poželim puno sreće reprezentaciji Danske na Evropskom prvenstvu. Što se tiče današnje utakmice, mi smo danas igrali s prosjekom igrača 23 godine. Ima li smo dva igrača sa 25 godina, ostalo sve 18, 19, 20 godina... Čestitam im danas na borbi, želji i htijenju da igraju dobro i ja sam sretan zbog njih da su to ispoštovali", kaže Petev i nastavlja.

"Mislim da smo taktički u defanzivi stajali jako dobro, imali smo neke šanse da zabijemo gol, ali tu smo negdje fulali. S obzirom na reprezentaciju Danske odigrali smo dobro i zadovoljan sam s onim što sam vidio danas. Žao mi je što smo primili dva gola nakon kornera, ali to je fudbal igra u kojima su greške sastavni dio".

Zmajeve u septembru očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a 1. septembra igramo u gostima s Francuskom, dok šest dana kasnije dočekujemo ekipu Kazahstana.

Top Komentari

MethodMan
Prvo ovi su mladi, drugo pogledaj igrači Danske igraju sa Manchester Unitedom, Bayernom, Juvetom, a nasi s Mladost Doboj Kakanj i treće nemamo tri igrača u ligi petice, dok Danska ima 20 komada
24 3
Mehinaldo
E cuj zadovoljan hahahah e stvarno svaka cast legenda si majke mi odmah mu ugovor na 20 god
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi