Najveći rezultat ove azijske reprezentacije

Pogled prema Mundijalu: Historijski dan za vijetnamski fudbal

Haris Zilić

Historijski dan za fudbal u Vijentamu, možda i generalno za sport ove azijske zemlje.

Pomenuta azijska reprezentacije je na mali korak od plasmana u finalnu rundu kvalifikacija za Mundijal prvi put u historiji.

Vijetnam je u šestom kolu grupe G prve runde kvalifikacija, deklasirao Indoneziju sa 4:0 i čvrsto drži lidersku poziciju koja direktno vodi u glavne kvalifikacije. Imaju dva boda više od UAE i u narednom kolu protiv Malezije dovoljan im je i bod da proslave najveći uspjeh u historiji ove države.

U večeršanjem meču Vijetnam je poveo sa 1:0 u 51. minuti golom Nguyena Tiena, a Ngyuen Chang u 62. pogađa za 2:0. Na 3:0 rezultat je povisio Nguyen Cong u 67. miuti, a četvrti gol režirao je Vu u 74. minuti susreta.

U finalnoj rundi azijskih kvalifikacija nastupit će 12 najboljih reprezentacija iz prve runde, a četiri selekcije će se na kraju plasirati na Mundijal dok će dvije selekcije u baraž, a zatim pobjednik azijskog baraža u interkontinentalni baraž za Mundijal 2022. godine u Kataru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.