Odličan rezultat

Mladi Rođeni najbolji na turniru u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH

Adnan Beganović

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na Ilidži održan je završni turnir u kategoriji pretpioniri. 

Najviše su pokazali mladi fudbaleri mostarskog Veleža koji su na kraju zasluženo uzeli prehar namjenjen najboljoj ekipi u FBiH.

Rođeni su grupnu fazu završili na prvom mjestu. Golovima Adžagića i Ćurića su savladali Posušje 2:1, a onda su sa 2:0 savladali TOŠK. Ponovo je strijelac bio sjajni Adžagić, a u listu strijelaca upisao se i kapiten Arman Rebac za kojeg fudbalski stručnjaci tvrde da je jedan od najvećih talenata u posljednjih nekoliko godina. U trećem susretu su remizirali sa Radnikom iz Donjeg Vakufa (1:1), a pogodak za Rođene postigao je Ćumurija.

U finalu su mlade nade Veleža pogodcima Maksumića, Volodera i Adžagića rezultatom 3:0 savladali Mladost Polje iz Cazina.

Mlade fudbalere Veleža s klupe su predvodili  treneri Mirsad Svinjar i Adin Osmanović kojima svakako pripadaju velike zasluge za ovaj uspjeh mlade generacije Rođenih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti