Zvonić: Znamo šta smo izborili

Kapiten Rođenih

Zvonić: Znamo šta smo izborili

H. Zilić

Defanzivac Denis Zvonić i u novoj sezoni će kao kapiten predvoditi tim Veleža.

Rođeni su danas odradili trening nakon prozivke, a na press konferenciji pred start prirpema Zvonić je istakao da je ekipa svjesna šta je izborila.

Denis Zvonić
Denis Zvonić FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

17 nastupa
11 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

"Nakon pauze smo se svi poželjeli treninga. Znamo šta smo izborili. Čekamo prijateljske utakmice da se što bolje spremimo i dočekamo evropske utakmice i naravno za novu sezonu. Želimo da ostavljamo zadnji atom snage na terenu, kao što je bio i slučaj prethodne sezone", rekao je Zvonić.

Velež ove sezone očekuju i evropski izazovi prvi put nakon tri decenije, a zakazane su i tri prijateljske utakmice u sklopu prirpema za start nove sezone.

Velež će 17.6 gostovati Vitezu, zatim 24.6 će na Kupresu igrati protiv Tuzla Citya, dok će 30.6 generalka biti protiv Širokog.

Na Dudićevom spisku nalaze se: Denis Zvonić, Dino Hasanović, Samir Radovac, Mehmed Ćosić, Obren Cvijanović, Edo Vehabović, Haris Ovčina, Mevlin Osmić, Dario Ferreyra, Nermin Alagić, Slaviša Bogdanović, Omar Pršeš, Samir Zeljković, Slaviša Radović, Dževad Sijamija, Harun Jelovac, Nemanja Anđušić, Faris Zubanović, Dženit Hajdarević, Brandao, Dženan Zajmović, Tarik Isić, Arman Džanković, Faris Ribić, Adnan Bobić.

Na današnjoj prozivci i prvom treningu prisustvovala je i grupa oko 100 navijača Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Velež je minulu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončao na trećem mjestu i izborio plasman u UEFA konferencijsku ligu, a takmičenje će početi od prvog pretkola.

Naredne sedmice Velež će saznati i rivala u Evropi, prvog nakon tri decenije pauze.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi