Bolji od Rafaela Nadala

Apsolutna ludnica u mostarskom klubu nakon pobjede Đokovića

Admin Čaušević

Novak Đoković je na pobjedu od dobijanja epitata novog Kralja šljake nakon što je fenomenalnom partijom pobijedio Rafela Nadala u polufinalu Roland Garrosa. 

Duel između dvojice sjajnih tenisera je i nadmašio očekivanja obzirom na zaista spektakularno izdanje. Na kraju je pobjedu odnio Đoković s 3:1.

Susret s Philippe Chatrier terena se pratio u cijelom svijetu, a izuzetak nije bila ni Bosna i Hercegovina gdje Đoković u posljednje vrijeme često boravi, posebno u Sarajevu i Visokom.

Impresivna scena stiže i iz Mostara gdje je u "Dalekoj obali" nastala apsolutna ludnica nakon pobjede srbijanskog tenisera.

Na jednom od ekrana u pojavila se čestitka Noletu na jednom od najvećih trijumfa u karijeri, a sve su podržali i prisutni koji su uživali u odličnoj atmosferi.

Nadal je dobio prvi set, činilo se da ide prema novoj pobjedi, ali se Đoković podigao te uz dosta drame i neizvjesnosti, osvojio tri seta u nizu i na kraju zasluženo prošao dalje za 29 finale Grand Slamova u karijeri.

"On je najbolji protiv kojeg sam igrao na Roland Garrosu i među top 3 je protivnika u mojojoj karijeri. Ispred mene je bio moj najveći rival i to na mjestu gdje je dominirao posljednjih 15 godina", kazao je Đoković.

"Bilo je samo pitanje kada ću početi dobro udarati lopticu. Rafini udarci su drugačiji od ostalih tenisera. Sada sam malo umoran, ali nemam previše vremena jer me Tsitsipas čeka u nedjelju."

"Teško je pronaći atribute za sve ono što je Nadal uspio na Roland Garrosu sve ove godine. Izgubio je samo tri meča od dva čovjeka. To sve govori. Svaki put kad igrate protiv njega morate se ispeti na Mont Everest da ga pobijedite."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.