Uspostavljeni kontakti

Velež u pregovorima s fudbalerom Mladosti · Saznajemo

Admin Čaušević

Velež bi u narednim danima mogao angažovati novo ime u posljednju liniju svog tima. 

Feđa Dudić je nakon završetka sezone najavio dovođenje novih imena u posljednju liniju, odnosno na štoperskim pozicijama.

Prošle sezone Dudić je na toj poziciji imao praktično samo Denisa Zvonića, dok su mjesto drugog centralnog beka po potrebi zauzimali Samir Zeljković i Konstantin Cheshmedijev.

Cheshmedijev je u međuvremenu otišao, dok je novo ime u svlačionici Tarik Isić koji je stigao iz Olimpika.

SportSport.ba saznaje da bi uskoro za Rođene mogao potpisati i talentovani štoper Hasan Jahić koji je proljetos nosio dres Mladosti.

Kontakti između dvije strane su već uspostavljeni i ne isključuje se mogućnost da 19-godišnjak vrlo brzo potpiše za Velež.

Mostarski tim je u deficitu s igračima mlađim od 21 godine i eventualni dolazak Jahića u grad na Neretvi bi zbog toga bio sasvim očekivan.

Jahiću prema infromacionom sistemu Comet ugovor s Mladosti ističe za nekoliko dana pa bi u slučaju da pronađu zajednički jezik u Velež stigao kao slobodan igrač.

Inače, talentovani štoper je rođen u Norveškoj, prošao je omladinske selekcije Sarbsborga, a u Mladost je stigao krajem februara ove godine. U minuloj polusezoni skupio je sedam nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci su i prije nekoliko dana počeli pripreme za novu sezonu. S nestrpljenjem se čeka utorak i žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige u kojem Rođeni neće biti nositelji. 

Kada su u pitanju pripreme prije prve evropske utakmice zakazne za 8. juli Velež će igrati protiv Viteza u Bužimu, Tuzla Cityja na Kupresu i protiv Širokog Brijega navjerovatnije na stadionu Pecara. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.