Mladi Rođeni najbolji na turniru u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH

Odličan rezultat

Mladi Rođeni najbolji na turniru u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH

A. Beganović

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na Ilidži održan je završni turnir u kategoriji pretpioniri. 

Najviše su pokazali mladi fudbaleri mostarskog Veleža koji su na kraju zasluženo uzeli prehar namjenjen najboljoj ekipi u FBiH.

Rođeni su grupnu fazu završili na prvom mjestu. Golovima Adžagića i Ćurića su savladali Posušje 2:1, a onda su sa 2:0 savladali TOŠK. Ponovo je strijelac bio sjajni Adžagić, a u listu strijelaca upisao se i kapiten Arman Rebac za kojeg fudbalski stručnjaci tvrde da je jedan od najvećih talenata u posljednjih nekoliko godina. U trećem susretu su remizirali sa Radnikom iz Donjeg Vakufa (1:1), a pogodak za Rođene postigao je Ćumurija.

U finalu su mlade nade Veleža pogodcima Maksumića, Volodera i Adžagića rezultatom 3:0 savladali Mladost Polje iz Cazina.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Mlade fudbalere Veleža s klupe su predvodili  treneri Mirsad Svinjar i Adin Osmanović kojima svakako pripadaju velike zasluge za ovaj uspjeh mlade generacije Rođenih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Svinjar trener Veleža hahahahah
3 2
user1597698961
Svaka cast za titulu djecacima Veleza,ali danas u mecu sa Radnikom iz Donjeg Vakufa su potpuno nadigrani,jedan jedini sut i zabili su,,naravno ne zelim da ih podcjenjujem ali isto tako mislim da momci iz jednog gradica Donjeg Vakufa zasluzuju jedan tekst malo duzi,,Velez je premijerligas ,Radnik je druga liga fbih,,,a ova generacija pretpionira iz Vakufa zasluzuje tekst
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi