Enin napustio Plemiće

Zrinjski potvrdio odlazak još jednog prvotimca! · Zvanično

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra počinju pripreme za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Minula sezona u najjačem rangu bh. fudbala završena je prije tek dvije sedmice, ali igrači nisu dobili previše vremena za odmor.

Nova sezona Premijer lige BiH počinje već 17. jula, a pojedine ekipe već su počele pripreme.

Što se tiče Zrinjskog prozivka je planirana za sutra čime će se zvanično početi pripreme, ali čini se u nešto drugačijem sastavu.

Naime, jasno je da će biti promjena u igračkom kadru mostarskog kluba jer su pojedini igrači već napustiti Zrinjski.

Plemići su jutros potvrdili da je još jedan fudbaler odlučio da napusti klub, a riješ je o Ivanu Eninu.

Enin je prošlog ljeta stigao u Zrinjski kao slobodan igrač iz Širokog Brijega, ali nakon samo godinu dana napušta klub. Zrinjski je potvrdio da je s njim dogovoren sporazumni raskid saradnje.

"HŠK Zrinjski i Ivan Enin danas su potpisali sporazumni raskid ugovora. Ruski nogometaš u naš klub je stigao prije dvanaest mjeseci, a u prethodnoj sezoni upisao je 34 nastupa i postigao jedan pogodak. Ivane, hvala i sretno u nastavku karijere!", saopštili su Plemići.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon završetka sezone Zrinjski su napustili Luis Ibanez, Domagoj Pušić i Ennio Travaglia, a na izlaznim vratima kluba su Miljan Govedarica, Ognjen Todorović i Miloš Filipović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.