Ko će na klupu tima sa Grbavice?

Alispahić razgovarao sa čelnicima Željezničara: Svjesni smo situacije, predstavio sam svoju viziju

Samir Mlaćo

Kemal Alispahić bi mogao sjesti na 'užarenu' klupu Željezničara. 

Alispahić je danas obavio razgovore sa čelnicima tima sa Grbavice i uskoro pada konačna odluka.

"Danas sam na Grbavici obavio razgovor sa ljudima iz Željezničara, to je jedna mlada ekipa i mogu kazati da smo imali dobar sastanak. Svjesni smo situacije u kojoj se Željezničar trenutno nalazi, ja sam predstavio neku svoju viziju i planove, a oni svoje. Ono što je najbitnije u ovom trenutku je stabilizacija kluba. Ja sam iskreno zadovoljan današnjim razgovorom, ljudi mi djeluju korektni, rekli su mi se javiti šta su odlučili u vezi trenera, pored mene tu je još nekoliko imena, pa vidjet ćemo na kraju koga će izabrati. Nije jednostavno klubovima na današnjem vremenu obezbjediti sve uslove, teška je situacija skoro u svim klubovima u našoj zemlji, treba biti realan. Mislim da se trener treba što prije izabrat, da se ne bi kasnilo s pripremama jer prvenstvo će brzo krenuti", kazao je za SportSport.ba Kemal Alispahić jedan od kandidata za klupu tima sa Grbavice.

U izboru trenera Željezničara učestvovat će posebna komisija koja će obaviti razgovore sa više kandidata.

Sa Željezničarom se povezuje i Rusmir Cviko, te trener FK Mladost Doboj Kakanj Nemanja Miljanović, ali i bivši sportski direktor crnogorske Budućnosti Zvezdan Milošević.

Treba istaći da su na današnjem sastanku između ostalih bili članovi Uprave kluba Selen Balić i Josip Jurišić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.