Karijeru nastavlja van BiH

Eldar Šehić oprostio sva dugovanja i napustio Željezničar · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara uskoro će početi pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH.

Plavi s Grbavice iza sebe imaju očajnu polusezonu u najjačem rangu bh. fudbala jer su uspjeli da upišu tek jednu pobjedu i tu u posljednjem kolu protiv Krupe.

Željezničara se nalazi u velikim finansijskim problemima pred početak nove sezone i još uvijek nije jasno ko će biti trener ekipe u narednom periodu. Također, očekuju se i velike promjene što se tiče igračkog kadra, a pojedini fudbaleri već su napustili sarajevski klub.

Ekipu Željezničara zvanično je napustio i mladi fudbaler Eldar Šehić koji je imao ugovor do kraja naredne sezone. Ovaj 21-godišnji lijevi bek odlučio je da napusti ekipu Željezničara i tražit će novi izazov u svojoj karijeri.

Kako saznajemo Šehić već ima na stolu nekoliko ponuda i kako stvari stoje karijeru će nastaviti van granica naše države. Također, treba istaći da je Šehić oprostio sva dugovanja Željezničaru što je sigurno potez za svaku pohvalu ovog fudbalera.

U narednih sedam dana će se znati zvanično gdje će ovaj 21-godišnji fudbaler nastaviti svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šehić je u sezoni iza nas u dresu Željezničara odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima. U omladinskim kategorijama igrao je u Sarajevu i Olimpiku, a Željezničaru se priključio kao junior. Također, godinu dana proveo je na posudbu u TOŠK-u.

Eldar Šehić FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

18 nastupa
16 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.